Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Trendovi u kuhinji 2022

Pročitajte savjete stručnjaka Alveusa i 2022. uživajte u kuhinji iz snova prema najnovijim trendovima.

Trendovi u kuhinji 2022

Nova godina donosi i uzbudljive inovacije, nove boje i nove trendove u području uređenja interijera, posebice u području kuhinja.

Kuhinja 2022. godini

U protekle dvije godine, kada je cijeli svijet zahvatila pandemija, mnogi od nas ponovno su otkrili vrijednost svojih kuhinja - radili smo u njima od kuće, rješavali zadatke s djecom, kuhali svaki dan, družili se s obitelji...

Stoga trendovi 2022. teže kuhinji koja je multifunkcionalna, praktična, ali ipak ugodna oku i dodiru - kuhinje 2022. teže od tamnih nijansi prema bojama, a do izražaja dolaze materijali raznih oblika i tekstura.


Trendovi boja u kuhinji i kako ih kombinirati

Crna

Posljednje dvije godine crna kuhinja je ono što je nekad bila bijela.

Zajedno s prirodnim drvom u naše domove unose eleganciju, toplinu i osjećaj domačnosti koje smo tako rado preuzeli iz danskog "hygge" načina života.

Zemljani spokoj nadograđuje sudoper prirodnog izgleda - kompozitni materijal granit u raznim nijansama iz grupe sudopera Formic savršeno će nadopuniti vašu ugodnu mat crnu kuhinju, bilo da se odlučite za svjetliju pješčanu ili crnu nijansu sudopera. Upotpunite ga kuhinjskim slavinama u istoj boji i posvetite se sebi i uživajte sa svojim najdražima u srcu svog doma.

Želite li postići elegantnu, monokromatsku crnu? Tada predlažemo i zlato u sjajnoj crnoj kuhinji - Alveusova kolekcija sudopera Monarch Gold u kombinaciji sa kuhinjskim slavinama Zeos P Monarch podići će vašu kuhinju na potpuno novi nivo. Zlatna boja će glamurozno zablistati pored crne i kuhanje će postati zadovoljstvo, a ne obaveza.

 

Sivo-zelena

Ako smo lani forsirali tamnoplavu i zelenu s crnom, 2022. nam donosi zemljanu sivo-zelenu nijansu, boje osušenog lišća kadulje – neutralna je, mirna i nježna nijansa boje koja odmah omekšava i smiruje prostoriju.

Uz ormariće u sivo-zelenoj boji lijepo će se uklopiti radna ploča u izgledu svjetlijeg drveta koju možete kombinirati s crnim ručkama te crnim sudoperom i slavinom, što će svakako dodati točku na 'i'.

Stručnjaci Alveusa preporučuju sudoper iz grupe Formic od kompozitnog materijala granital u crnoj (twilight) i kuhinjsku slavinu Eden modernog i elegantnog izgleda u crnoj boji.

Ako niste ljubitelj crne i želite modernu sivo-zelenu boju nadograditi održivim materijalima i teksturama u kuhinji, preporučamo drvene ili mekane kožne ručke i vječne klasike: sudoper od nehrđajućeg čelika Alveus iz grupe Pure sa slavinom Eden iz kroma u visokom sjaju.

Možda će vam bolje odgovarati elegantna Nerina PS slavina ili praktična Azeta P? Odluka je vaša.

Siva

Osim crne i sivo-zelene, omiljena je i siva koja se odlično slaže s prirodnim drvetom. Alveusov dizajnerski tim radije nadopunjuje sivu s klasičnim nehrđajućim čelikom visokog sjaja. A zasigurno bi bilo savršeno sivu boju obogatiti sudoperom Monarch i Zeos slavinom u brončanoj ili bakrenoj nijansi.

 

Bijela

Naravno, aktualne smjernice za boje ne bi vas trebale odvratiti od bijele – bijela je klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Stručnjaci samo preporučuju da je učinite toplijom pažljivim kombinovanjem sa drvenim površinama.

Kako biste ublažili bjelinu kuhinje, preporučujemo i nježnije nijanse sudopera Formic zemljane boje, zajedno sa kuhinjskim slavinama u istoj boji ili kromu visokog sjaja – moderne slavine Azeta P ili Eden.

Time će bezvremenski klasik - bijela - biti mekša i manje sterilna, a kuhinja će dugo služiti kao ukras za vaš dom.

 

Materijali u kuhinji

Top trend 2022. su i različiti materijali i teksture koje smisleno ugrađujete u priču svoje kuhinje.

U prvom planu su prirodni materijali – toplina drveta, hrapavost kamena, mekoća kože, glatkoća čelika – sve su to materijali koje dizajneri interijera ugrađuju u kuhinje. Na primjer, ako odaberete svilenkasto glatki sudoper od nehrđajućeg čelika, odaberite ručke ormarića od meke kože za savršen kontrast: hladno-toplo, glatko-meko. Ako odaberete ormariće visokog sjaja, onda bi bilo dobro izabrati sudoper i slavinu od kompozitnog granitnog materiala, koji su hrapavog izgleda.

Funkcionalnost u kuhinji

U vremenu koje smo tijekom pandemije proveli između četiri zida u našim domovima, temeljito smo preispitali što je važno i sada shvaćamo važnost funkcionalnosti našeg doma.

U kuhinji su se dizajneri usmjerili na praktičnost – ormarići su podignuti do stropa tako da uz pomoć klupe svaki kut možemo iskoristiti za odlaganje stvari, a kuhinja sve više uključuje i veliki ormarić za odlaganje stvari.

Hit su i kuhinje bez ručki. Ormarići su dizajnirani tako da nemaju ručke.

Trendovi 2022 za vaš dom

Šta trendovi 2022. predviđaju za cjelokupni dizajn interijera u domu?

  • Povezanost s prirodom svakako je na vrhu liste: korištenje održivih materijala, zemljane boje. Mi u Alveusu također smo održivi: sudoperi od nehrđajućeg čelika mogu se 100% reciklirati; uz poseban uređaj za pročišćavanje u prirodu vraćamo samo pročišćenu vodu iz proizvodnje; smanjujemo potrošnju energije inovacijama u proizvodnji; plastičnu ambalažu zamjenjujemo ekološki prihvatljivijom kartonskom ambalažom.
  • Isticanje jednog zida u dnevnom boravku - vraćanje tapeta, drvenih panela, stvaranje mirnog kutka uz kamin, čak i ako je električni.
  • Elegantne zavjese od poda do stropa koje služe za pružanje privatnosti u večernjim satima i kao dekorativni element tijekom dana.
  • Vratila se zlatna boja: ručke, umivaonik, slavina, tuš, ukrasi... Kako biste sobi dali glamur i eleganciju, odaberite modernu zlatnu boju.Kolekcija Monarch, koja uključuje zlatnu boju, najprestižnija je skupina Alveus sudopera koja će vas impresionirati svojim modernim i jedinstvenim dizajnom.
  • Zeleno, volim te zeleno: opet su tu velike zelene biljke! Monstera, koja je postala popularan motiv praktički posvuda, prodire u naše domove u svom svom zelenom sjaju, jer se sve više ljudi bavi uzgojem ovih egzotičnih i zanimljivih biljaka.

Trendovi doista diktiraju neke smjernice, ali nemojte dopustiti da vas to odvrati od vlastitih želja i ukusa. No, možda svoje ideje možete spojiti s trendovima i stvoriti kuhinju i dom koji će ići ukorak s modnim trendovima i nastaviti odražavati vašu osobnost i, što je najvažnije, dobro ćete se osjećati u njoj.

Povratak na popis