Košarica

Košarica je prazna!

Tražilica

Kako opremiti veliku kuhinju?

Alveus je pripremio vodič za prostorni raspored za velike kuhinje.

Kako opremiti veliku kuhinju?

Veliki prostor koji namjeravamo pretvoriti u kuhinju može biti jednako zahtjevan kao i opremanje male kuhinje - poštujući kuhinjski trokut, minimalni broj koraka, vezu između pripreme hrane i čišćenja ... Mnogo je stvari o kojima treba razmišljati, pa je Alveus pripremio vodič za prostorni raspored za velike kuhinje.

Uz to, naš ga je odjel za dizajn nadopunio smjernicama za dizajn i odabir prikladnih umivaonika, pa ćete s ovim vodičem biti vlastiti dizajner interijera!

 

Odabir pravog rasporeda velike kuhinje

Hoće li velika kuhinja biti otvorena, nastaviti u dnevnu sobu i tako biti dio društvenog života doma ili će biti djelomično zatvorena i time fizički odvojena od dnevnog prostora?

Možda će biti postavljena samo uz jedan zid ili možda u obliku slova L, U ili G. Možda ćete joj dodati kuhinjski otok … 

Postoji mnogo opcija za raspored u kuhinji.

Koju ćete odabrati ovisi o vašim potrebama i željama.

 

1. Kuhinja uz jedan zid sa ogromnim otokom

Kuhinja uz jedan zid, zajedno s ogromnim kuhinjskim otokom, idealan je izbor za velik i otvoren prostor, pogotovo ako se nastavlja u blagovaonicu i dnevni boravak.

Trenutno su posebno moderne kuhinje koje su kao okvirom okružene kuhinjskim ormarićima.

Najidealniji izgled kuhinjskog trokuta je: hladnjak na jednom kraju, ploča za kuhanje u sredini i sudoper na otoku nasuprot njemu.

Imajte na umu da je idealna veličina za kuhinjski trokut između 1,2 i 2,7 metra po „stranici“. Ukupni opseg 'trokuta' trebao bi iznositi 4 do 7,9 metara.
Alveus preporučuje da si priuštite i ogroman sudoper ili kombinaciju nekoliko sudopera na ogromnom otoku.

Prvi funkcionalni i estetski izbor je Alveusov hit – Pure Up sudoper.

Za ljubitelje velikih kuhinja ili za velike obitelji, stručnjaci Alveusa preporučuju sastavljanje stanice za pranje kuhinja iz snova s kombinacijama različitih veličina Kombino sudopera.

Kombinacijom nekoliko sudopera povećavate mokri čvor kuhinje, a time i njezinu funkcionalnost. Takođe, više sudopera preporučujemo za prometnije kuhinje - tako da prljavo posuđe možete staviti u jedan sudoper, povrće oprati u drugom, a u trećem naliti vodu u lonce.
Možete birati između šest Kombino sudopera, koja možete međusobno kombinirati kako biste stvorili kuhinjsku 'postaju za pranje' po vašem izboru.

 

2. Kuhinja u obliku slova L

Jedan od najčešćih kuhinjskih rasporeda je oblik slova L. Svi uređaji i kuhinjski ormari postavljeni su uz dva zida.

Ovaj raspored vam omogućava da prilikom planiranja u velikim kuhinjama zanemarite kuhinjski trokut i kuhinju rasporedite prema njenoj namjeni – dio za pranje, dio za pripremu, dio za kuhanje ...

Koji sudoper savjetuje dizajnerski tim Alveusa za kuhinju u obliku slova L?

Sudoper iz linije Rando savršeno će se uklopiti uz klasično dizajniranu kuhinju, poput popularnog rustikalnog stila.

Ako se odlučite za modernu kuhinju, tada će vam najbolje odgovarati linija umivaonika Stylux, obogaćena inovativnim dodacima.

 

3. U i G oblik kuhinje

Je li vaša velika obitelj dinamična, provodite li puno vremena u kuhinji?

Tada će vam U-oblik kuhinje posebno odgovarati. Ovaj oblik kuhinje pruža izvrstan radni prostor, puno prostora za ormare, najbolji mogući raspored radnog trokuta.

Tri od četiri zida ispunjena su ormarima, bijela tehnika lijepo je raspoređena i omogućuje izvrsnu upotrebu prostora. Međutim, ako ste oduvijek željeli dodati kuhinjski otok svojoj velikoj kuhinji, tada ovaj dizajn nije za vas.

Ako se ne radi o izuzetno velikom prostoru, otok u U-kuhinji može vam ometati kretanje. Stoga su kuhinje u obliku slova G puno prikladnije za velike prostore koje želite dobro iskoristiti.

G-oblik uistinu malo usporava protok kuhinje, jer imamo samo jedan ulaz i izlaz u kuhinju, ali to nadoknađuje djelomičnim otokom, gdje smo fizički odvojeni tijekom kuhanja, i dalje dio društvene život.

Stručnjaci Alveusa preporučuju Stricto ili Quadrix sudoper za ovu vrstu kuhinje.

Linija sudopera Stricto popularna je zbog svoje funkcionalnosti.

Sudoperi Quadrix dizajnirani su za zahtjevne korisnike, posebno velike obitelji. Omogućuju puno slobode u kuhinji, ali ne na štetu elegantnog dizajna i kombinacije posuđa za sudoper.

 

Bez obzira koju kuhinju odabrali - Alveus je idealan izbor za sve koji traže kvalitetan sudoper i kuhinjsku slavinu.

Povratak na popis